LawOnTheWeb_MainPic הסתבכת בפלילים
LawOnTheWeb_MainPic הסתבכת בפלילים
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-8044023

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    אתה מואשם באלימות במגרש ספורט או כדורגל? דע מהן זכויותיך

    את תופעת האלימות בספורט ניתן למצוא בהרבה מגרשים מסביב לעולם. היצרים מתלהטים, והרצון 'לפרק' את היריב עלול לגלוש מהמרחב הספורטיבי למרחב האמיתי. מה החוק אוסר? מה העונש המירבי לעבירת אלימות בספורט? מהי הגישה של בתי המשפט? מדריך קצר לאוהדי הספורט.

    אתה מואשם באלימות במגרש ספורט או כדורגל? דע מהן זכויותיך

    תוכן עניינים

    המחוקק הקדיש חוק מיוחד לאלימות בספורט

    החברה נוהגת להוקיע כל סוג של אלימות, גם אלימות מילולית. אך בכל הנוגע לתחום הספורט, ניתן לומר שהאלימות המילולית היא נחלת הכלל. אפילו גופי תקשורת גדולים המסקרים אירועי ספורט, עשויים להתבטא בדימויים אלימים. משפטים כמו: "קבוצה פלונית 'פירקה' או 'שחטה' קבוצה פלמונית", הן דבר שבשיגרה.

    חלק מרכזי באהבת הספורט ובחוויית האוהד, הוא יצר המלחמה והרצון לנצח בכל מחיר, וליצרים אלו יש קו השקה עם הצד האלים של האדם.

    המחוקק ער לעובדה זו, ומשום כך הקדיש התייחסות מיוחדת לאלימות בספורט, שבאה לידי ביטוי בדמות חקיקת חוק מיוחד: חוק איסור אלימות בספורט.

    מאמרים פופולריים נוספים:סחיטה באיומים ◄ אלימות במשפחהגרימת חבלה בנסיבות מחמירות

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      סוגי עבירות אלימות בספורט ועונשן

      חוק איסור אלימות בספורט נועד להסדיר באופן פרטני ומדויק את התנאים לקיום אירועי ספורט, וכן מה מותר ומה אסור לאוהד לעשות במגרש. בין הדברים שבהם החוק עוסק ניתן למצוא: תנאי סף לקיום אירוע ספורט, בעלי תפקידים שנדרשים באירוע ספורט, הרחבת סמכויות האכיפה של שוטרים.

      בכל הנוגע להתנהגות האוהדים במגרש, החוק קובע כמה איסורים:

      איסור הכנסת חומרים מסוכנים למגרש: החוק אוסר להכניס חומרים מסוכנים כמו נשק חם, נשק קר, חזיזים, אבוקות אור ועשן. בנוסף, החוק נותן סמכות לשר לביטחון פנים לקבוע חומרים נוספים שאסור להכניס למגרש. העונש על הכנסת חומרים מסוכנים למגרש נע בין 5 שנים למי שמכניס נשק חם או קר או חזיזים ואבוקות, לבין שנתיים למי שמכניס חומרים אסורים אחרים.

      איסור להתבטא בגזענות: החוק אוסר להתבטא על ידי קריאה של מילים, צלילים או נהמה, בצורה שיש בה כדי לאיים או להשפיל על רקע גזעני. העונש למי שמתבטא בגזענות – מאסר שנתיים.

      איסור להיכנס לשדה המשחק: החוק אוסר להיכנס לשדה המשחק [מה שמכונה – 'כר הדשא'] בזמן המשחק, ללא אישור מהאחראי או מהסדרן הממונה. העונש על כניסה לשדה – מאסר שנה אחת.

      מאסר עד עשר שנים על עבירה בנסיבות מחמירות

      בשנת 2014 הציע חבר הכנסת יואל רזבוזוב מסיעת 'יש עתיד' תיקון לחוק איסור אלימות בספורט, הקובע מאסר עד עשר שנים או כפל העונש הקבוע לעבירה בחוק [הקל מביניהם] – כאשר העבירה מתבצעת בנסיבות מחמירות.

      מטרתו של תיקון זה הוא לתת לידי בית המשפט כלים נוספים למלחמה באלימות הגואה בספורט. וכפי שאמר רזבוזוב: "בשנים האחרונות אנחנו עדים לעלייה בלתי נסבלת במספר מקרי האלימות בספורט, והחוק הזה מניע את גלגלי המערכת שתפעל כולה למיגור התופעה המכוערת הזו".

      חברי כנסת מסיעות שונות הבינו את הצורך החשוב בתיקון הזה, ושיתפו פעולה באופן מיוחד בכדי לקדם אותו. התיקון התקבל והפך לחלק מחוק איסור אלימות בספורט.

      הרחקת אוהד מהמגרש

      אדם שהורשע בעבירות אלימות בספורט עשוי להיות מורחק מהמגרש לתקופה ארוכה. החוק נותן סמכות לבית המשפט להרחיק אוהד שהורשע מהמגרש לתקופה של עד חמש שנים, ובמקרים מיוחדים אפילו ליותר.

      בנוסף, המשטרה יכולה לבקש צו הרחקה כנגד אדם שהתנהג באלימות במגרש או כנגד אדם שהתנהג במגרש בצורה שמעלה חשש שיתנהג באלימות בעתיד. בית המשפט יכול להרחיק אוהד כזה, לפי בקשת המשטרה, לתקופה של עד שלש שנים.

      דוגמה מהפסיקה לענישת אוהד שפרץ לכר הדשא

      בפסק דין מדינת ישראל נ' ינוס [ת"פ 31887-04-12] נאשם בחור צעיר נטול עבר פלילי, שאך עתה התגייס לצה"ל, על שפרץ לכר הדשא בתום משחק הדרבי התל אביבי.

      לכאורה מדובר בעבירה 'קלה', בה בסך הכל אוהד נכנס לדשא. הנאשם לא התנהג באלימות, לא תקף אף אחד, ואף לא הכניס חומרים מסוכנים למגרש. ובכל זאת בית המשפט מחליט להחמיר בעונשו למען ייראו וייראו.

      בפסק דין מנומק ומפורט, מעלה השופט שמאי בקר את הצורך להילחם באלימות בספורט ביד קשה. בין השאר הוא סוקר את אפס הסובלנות לאלימות במגרשים בכדורגל האנגלי, ואת העובדה שגישה מחמירה זו הצליחה למגר את תופעת האלימות, וקובע כי הגיע הזמן לשינוי גישה גם בכדורגל הישראלי.

      העונש שנגזר על אותו אוהד: 1. מאסר חודשיים על תנאי. 2. קנס כספי בסך 1,500 ₪ [אשר יומר במאסר שבוע במידה ולא ישולם עד לתאריך שנקבע]. 3. הרחקה מכל המשחקים של קבוצתו, הפועל תל אביב, כולל משחקי נוער, ילדים ואימון, למשך שנתיים (!). משמעות ההרחקה: נאסר עליו להימצא בקירבה של קילומטר למגרש בזמן המשחק.

      אפס סובלנות לאלימות בספורט

      החוק המיוחד שנחקק כנגד אלימות בספורט, ובפרט התיקון שהוצע על ידי ח"כ רזבוזוב, נותן לבית המשפט כלים אפקטיביים מאד להילחם באלימות במגרשים. עונש המאסר המירבי על עבירות בנסיבות מחמירות הוא עד עשר שנים מאסר, ובית המשפט רשאי להרחיק אוהד מהמגרשים לחמש שנים.

      המגמה בבתי המשפט היא להחמיר מאד בענישה בעבירות הקשורות לספורט. בית המשפט רואה צורך לטפל ביד קשה באלימות במגרשים, וגוזר עונשים חמורים, לפעמים יותר משורת הדין, למען יראו וייראו.

      *המופיע באתר הסתבכת בפלילים LawOnTheWeb אינו מחליף ייעוץ במשרד עורכי דין, ואינו מתיימר להיות מדויק, מעודכן או מקיף. העושה שימוש באתר עושה זאת באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8044023 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף