LawOnTheWeb_MainPic הסתבכת בפלילים
LawOnTheWeb_MainPic הסתבכת בפלילים
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-8044023

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    האם וכיצד ניתן למחוק רישום פלילי שנפתח בגין אלימות במשפחה?

    תלוננו עליך על אלימות במשפחה ונפתח כנגדך תיק? כנראה שיש לך רישום פלילי במשטרה. כדאי לך לבדוק זאת ולנסות למחוק את הרישום. רישום פלילי מהווה 'כתם' ועלול להזיק לך.

    האם וכיצד ניתן למחוק רישום פלילי שנפתח בגין אלימות במשפחה?

    תוכן עניינים

    קיימים שני סוגי רישום: מרשם פלילי ומרשם משטרתי

    כחלק מהליך פתיחת תיק פלילי במשטרה, המשטרה מנהלת רישום שמתועד במאגר ממוחשב. רישום זה מלווה את האדם לכל החיים אם לא ניתנה הוראה למחוק אותו.

    ישנם שני סוגי רישום: המרשם הפלילי והמרשם המשטרתי. המרשם הפלילי כולל הרשעות ועונשים שנפסקו בבתי משפט ובבתי דין, ואילו המרשם המשטרתי כולל תיקים שנסגרו ללא הגשת כתב אישום וכן תיקים שעדיין פתוחים וטרם הוחלט אם להגיש כתב אישום וכן תיקים שהוגש בהם כתב אישום אך טרם נסתיימו ההליכים.

    תיק חקירה שנסגר מחמת העדר אשמה לא יותיר אחריו כל רישום, אך תיק שנסגר בשל מחסור בראיות או מחמת חוסר עניין לציבור – רישומו נשמר.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      אם הוגשה נגדך תלונה על אלימות במשפחה – גש למשטרה כדי לבדוק את הרישום הפלילי שלך

      לצערנו תלונות על אלימות במשפחה נעשית נפוצות יותר ויותר. בחלק מהמקרים מדובר בהאשמה מוצדקת, אך במקרים רבים מקורן של תלונות אלה בסכסוכי גירושין בהם ההליך הפלילי משמש ככלי ניגוח וניצוח בידי הצד שכנגד.

      פעמים רבות מדובר בתלונות שווא שאין ביניהן למציאות דבר, אך בכל זאת, כאמור, עצם התלונה ועימה פתיחת התיק – גוררים רישום משטרתי שלא בהכרח נמחק.

      בכדי לדעת האם קיים רישום פלילי כנגדך, יש לגשת לתחנת משטרה ולבקש תדפיס העתק של הרישום. בשל העובדה שהרישום הינו חסוי, עליך לגשת בעצמך לתחנת המשטרה ולהזדהות בתעודת זהות או דרכון או לתת ייפוי כוח חתום למישהו שייקח זאת עבורך.

      במידה והרישום שלך נקי, הרי שתדפיס הרישום הפלילי הופך עבורך ל'תעודת יושר' אותה תוכל להציג בפני הדורש.

      הרישום הפלילי מהווה 'כתם' שכדאי להסיר

      במידה ומתברר לך שישנו רישום משטרתי או פלילי כנגדך, מומלץ לך להשתדל למחוק אותו. רישום פלילי הינו נטל שעלול להזיק לך. מעסיקים רבים דורשים [בניגוד לחוק] ממבקשי עבודה להציג תעודת יושר שהיא למעשה חשיפת הרישום הפלילי.

      בנוסף, לרישום פלילי יש השלכות על עוד תחומים, כמו למשל היתר נשיאת נשק וקבלה לשירות צבאי. לגופים אלה יש סמכות על פי חוק לגשת לרישום הפלילי ולא ניתן להסתיר זאת מהם.

      משום כך כדאי לפעול ככל האפשר למחיקת הרישום הפלילי/משטרתי.

      ניתן למחוק את שני סוגי הרישומים על ידי הגשת בקשה מתאימה

      כאמור, ישנן שני סוגי מרשמים – המרשם המשטרתי והמרשם הפלילי. על ידי הגשת בקשה מתאימה למשטרה או לפרקליטות ניתן למחוק את שני סוגי הרישומים.

      כנגד רישום פלילי ניתן להגיש בקשה מתאימה למחיקת רישום פלילי, כאשר הנימוק העיקרי למחיקת רישום פלילי מתבסס על התיישנות.

      כשמדובר ברישום משטרתי, יש להבחין בין תיקים סגורים לתיקים פתוחים. בתיק שעדיין פתוח [ומשום כך רשום במרשם המשטרתי] צריך להגיש בקשה מתאימה לסגירת התיק; בלא בקשה זו עלול התיק להישאר פתוח במשך שנים רבות במצב שבו לא הוחלט האם להגיש כתב אישום או לסגור אותו.

      כאשר התיק נסגר, יש שתי אפשרויות: או שנסגר מחוסר אשמה ואז נמחק הרישום אוטומטית, או שנסגר מחמת חוסר בראיות או בשל חוסר עניין לציבור ואז הרישום נשמר. בכדי למחוק את הרישום המשטרתי ניגש להגיש בקשה בה ינומק מדוע יש לשנות את סיבת סגירת התיק לסגירה מחמת העדר אשמה, או לחילופין לבקש מחיקה מחמת התיישנות.

      כדאי להיות נקי!

      הרישום הפלילי מהווה 'כתם' שעלול להזיק לך. אמנם הרישום חסוי, אך לגופים מסוימים יש הסמכות להיחשף אליו, ומלבד זאת מעסיקים רבים מבקשים 'תעודת יושר' שתוכיח העדר רישום פלילי. לפיכך, במידת האפשר – מומלץ לבקש למחוק את הרישום הפלילי.

      התיישנות רישום פלילי - שאלות נפוצות

      תוך כמה זמן רישום פלילי מתיישן?

      • אם לא הוטל עליו עונש מאסר ומדובר בהרשעה הראשונה שלו – הרישום הפלילי מתיישן תוך 4 שנים (אלא אם כן מדובר בעבירת סמים, מין או אלימות – ואז הרישום הפלילי מתיישן תוך 5 שנים)
      • אם לא הוטל עליו עונש מאסר אך לא מדובר בהרשעה הראשונה שלו – הרישום הפלילי מתיישן תוך 7 שנים
      • אם הוטל עליו עונש של עד 5 שנות מאסר – מוסיפים 7 שנים לתקופת המאסר, וכשעובר זמן זה – מתיישן הרישום הפלילי. לדוגמא, אם הוטל על הנאשם עונש של 3 שנות מאסר, הרישום הפלילי מתיישן תוך 10 שנים
      • אם הוטל עליו עונש של יותר מ-5 שנות מאסר – מוסיפים 10 שנים לתקופת המאסר.

      כשמדובר בנאשם קטין:

      • אם לא הוטל עליו עונש מאסר – הרישום הפלילי מתיישן תוך 3 שנים ממועד גזר הדין
      • אם נגזרו עליו עד 3 שנות מאסר – תוך 5 שנים + תקופת המאסר
      • אם נגזרו עליו יותר מ-3 שנות מאסר ועד 5 שנות מאסר – תוך 7 שנים + תקופת המאסר
      • אם נגזרו עליו מעל 5 שנות מאסר – תוך 10 שנים + תקופת המאסר.

      האם רישום פלילי מוסר באופן אוטומטי כשחולפת תקופת ההתיישנות?

      התשובה לכך שלילית. יש לבקש מהגוף הרלוונטי את מחיקת הרישום הפלילי, וחשוב לשכור את שירותיו של עורך דין לשם כך, שכן הדבר מקצר באופן משמעותי את הזמן שעובר מרגע הגשת הבקשה ועד למחיקה בפועל, וכן על הבקשה להכיל טיעונים משפטיים ומקצועיים כדי שתתקבל.

      מה עושים כשתקופת ההתיישנות חולפת ועדיין מופיע רישום פלילי?

      התיישנות רישום פלילי לא מובילה באופן אוטומטי למחיקתו. כדי שהרישום הפלילי כבר לא יופיע, יש לבקש מהגוף הרלוונטי את מחיקתו, וכדי להגביר את סיכויי הבקשה להתקבל, חשוב שהיא תוגש באמצעות עורך דין.

      מהי בקשה למחיקת רישום פלילי מנשיא המדינה?

      מתוקף תפקידו, נשיא המדינה הוא בעל סמכות לקצר את תקופות ההתיישנות והמחיקה של רישום פלילי. אדם המעוניין שרישומו הפלילי ימחק צריך להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה. הבקשה צריכה להכיל נימוקים משפטיים מפורטים ויש לצרף אליה מסמכים התומכים בה. אם הבקשה לא מתקבלת, יש להמתין שישה חודשים כדי להגישה שוב.

      *המופיע באתר הסתבכת בפלילים LawOnTheWeb אינו מחליף ייעוץ במשרד עורכי דין, ואינו מתיימר להיות מדויק, מעודכן או מקיף. העושה שימוש באתר עושה זאת באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8044023 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף