LawOnTheWeb_MainPic הסתבכת בפלילים
LawOnTheWeb_MainPic הסתבכת בפלילים
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-8044023

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    משפט פלילי

    ממחקרים שנערכו עולה כי אחד מכל חמישה אזרחים היה מעורב או יהיה מעורב, בחקירה פלילית  ובעקבותיה היתכנות אף למשפט פלילי. 

    משפט פלילי

    אדם נורמטיבי לחלוטין אשר עבר את הכביש באור אדום וגרם לתאונה, סגר מרפסת ללא אישור או השתתף בהפגנה ללא רישיון – הופך שלא מרצונו להיות נאשם בפלילים, בדרגת חומרה זו או אחרת.

    תוכן עניינים

    משפט פלילי מתקשר בדרך כלל עם עבירות חמורות כגון רצח או אונס, ולא היא. גם עבירות זניחות לכאורה שאדם עובר אותן כלאחר יד, עלולות להיות עבירה פלילית שתוביל להליכים משפטיים ואף למשפט פלילי.

    אתה נאשם בפלילים? ריכזנו עבורך מידע שכל נאשם בפלילים חייב לקרוא!

    שלב ראשון – חקירת משטרה 

    כל תיק פלילי מתחיל בהגשת תלונה בתחנת המשטרה אשר חוקרת את החשוד, אוספת ראיות, חוקרת עדים ובסוף התהליך מחליטה האם להעביר את התיק לפרקליטות עם המלצה להעמיד את החשוד למשפט פלילי. בשלב זה חשוב לדעת את זכויותיך:

    א. זכות השתיקה

    ב. היוועצות בעורך דין פלילי

    ג. אי הפללה עצמית

    הפרקליטות עשויה להחזיר את התיק למשטרה להשלמת פרטים, להחליט על סגירתו מחמת עילות שונות, או להחליט להעמיד לדין את החשוד.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      במסגרת משפט פלילי, התובע חייב להוכיח מעל לכל ספק סביר כי שעברת את העבירה המיוחסת לך. אם הוא סבור שלא יצליח להוכיח, התיק ייסגר.

      שלב שני – הגשת כתב אישום

      בשלב זה מוגש לבית המשפט כתב אישום נגדך המפרט את פירוט העובדות, את העבירות המיוחסות לך ואת רשימת העדים שהתביעה מתעתדת לזמן.

      מידע זה חיוני לעורך דינו של הנאשם בפלילים כדי שיוכל להתכונן לקראת הבאות. עורך הדין רשאי לטעון טענות מקדמיות כגון חוסר סמכות, התיישנות או פסול בכתב האישום. אם טענתו התקבלה, הרי שכתב האישום נמחק. לא התקבלה, התביעה מקריאה את כתב האישום ועל הנאשם בפלילים לענות אחת מאלה:

      1. מודה

      2. מודה בחלק מהעובדות

      3. כופר באשמה

      4. לא להשיב בכלל

      שלב שלישי – העברת חומר חקירה לסניגור כולל מידע שכל נאשם בפלילים חייב לקרוא ולהתכונן אליו

      נאשם בפלילים חייב להתכונן היטב לשלב ההוכחות: להכין את גרסתו לאירוע באופן שתעורר ספק סביר בלב השופטים, למצוא עדי הגנה, לבחון את ראיות התביעה ולנסות למצוא כשלים פרוצדורליים או מהותיים. לשם כך התביעה מחויבת להעביר לידי עורך דין הנאשם בפלילים, את כל חומר החקירה המצוי בידה, למשל:

      1.כל ראיה רלוונטית להוכחת האשמה

      2. כל חומר, ישיר או עקיף, הקשור לפרטי האירוע

      3. כל חומר שנאסף בידי המשטרה

      4. תיעוד פעולות שנעשו במהלך החקירה

      5. מוצגים שנתפסו במהלך החקירה

      מטרת העברת החומר – לתת בידי הנאשם בפלילים את כל הכלים והמידע כדי שיוכל למצות עד תום את זכותו למשפט הוגן.

      שלב רביעי – ההוכחות והעדויות במשפט פלילי

      זהו לב ליבו של המשפט הפלילי. שלב הצגת ההוכחות והראיות שבידי כל צד, העלאת העדים על דוכן העדים וחקירתם ובירור כל נסיבות האירוע. התביעה מגלה את ראיותיה ומעלה את עדיה על הדוכן בהליך המכונה "פרשת התביעה", ולאחריה ההגנה מעלה את עדיה ואת התנגדותה אם ישנה כזו, לראיות התביעה, שלב זה מכונה "פרשת ההגנה".

      חשוב שהנאשם ועורך דינו יכירו את עדי התביעה ואת אשר יאמרו. זאת כדי לנסות ולקעקע את אמינותם ובכך לטעת ספק בלב השופטים. למשל, אם התביעה מעלה מומחה רפואי על דוכן העדים, הרי שאם הסנגור יצליח להוכיח כי אותו מומחה הורשע בפלילים, למד בהתכתבות או כל מידע אחר המערער על מומחיותו המקצועית, הרי שתהודת עדותו לא תשאיר כל רושם על השופטים ולא תעמוד לרועץ לנאשם בפלילים.

      שלב חמישי – הסיכומים במשפט פלילי

      בשלב זה מסכמים הצדדים את טיעוניהם בעל פה או בכתב. כל צד מציג את עמדתו, הראיות שעמדו לרשותו  ואת תרומתם של העדים לחיזוק טענותיו.

      התביעה תנסה לשכנע את בית המשפט כי בחומר שהוצג בפניה יש כדי להרשיע את הנאשם בפלילים וכי אשמתו הוכחה מעל לכל ספק סביר, והסנגור ינסה להציג גרסה חלופית לאירוע, להעלות ספקות באשר למהימנות העדים, טוהר הראיות וכל דבר שעשוי לשכנע את בית המשפט כי גרסתה של התביעה, נגועה בכשלים או שהיא אינה הגרסה המתקבלת על הדעת היחידה, לאירוע הפלילי.

      שלב שישי – פסק הדין במשפט פלילי

      לאחר שלב ההוכחות והסיכומים, נותן בית המשפט את פסק דינו המורכב משני חלקים:

      1. הכרעת הדין – זיכוי הנאשם בפלילים או הרשעתו
      2. גזר הגין – גזירת עונשו של הנאשם לאחר שמיעת טיעונים לעונש, בקשה להקלה וכיוצא בזה.

      ולסיכום: משפט פלילי מורכב משלבים שונים, החל מחקירת משטרה ועד גזר דין.  על הנאשם ועורך דינו להכיר את כל החומר בתיק, להתכונן להצגתו ולנסות לקעקע את חומר הראיות שבידי התביעה. מהו מידע שכל נאשם בפלילים חייב לקרוא ולדעת? – מי הם עדי התביעה, מה הולכים לומר, חומר חקירה שנתפס וכל מסמך אחר שיש בידי התביעה. רמת מוכנות גבוהה, היא שלב הכרחי להצלחה במשפט פלילי.

      לקריאה נוספת של מאמרים שפורסמו באתר בנושאי המשפט הפלילי:

      *המופיע באתר הסתבכת בפלילים LawOnTheWeb אינו מחליף ייעוץ במשרד עורכי דין, ואינו מתיימר להיות מדויק, מעודכן או מקיף. העושה שימוש באתר עושה זאת באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8044023 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף